Judoclub Oni Puurs

Hoewel Judoclub Oni Puurs in de eerste plaats een sportvereniging is waar een olympische discipline (Judo) wordt onderwezen, streven we er binnen de club naar om Judo te “beleven”. Judo is immers ook een “levensstijl” die naast de lichamelijke ontwikkeling ook de ambitie heeft om de beoefenaar (Judoka) mentaal te versterken. Conform de idealen van de stichter van het Judo, Jigoro Kano, aspireren we het “Jita Kyoei” of “algemeen welzijn” voor iedereen toegankelijk te maken.

Bij Oni bieden we bijgevolg zowel competitief als recreatief judo aan met bijzondere aandacht voor de basisprincipes van onze sport en dragen we discipline, respect en techniek hoog in het vaandel. Dankzij de sterke aanwezigheid van gediplomeerde trainers met jaren ervaring in lesgeven en wedstrijdjudo kunnen wij voor iedereen, jong of oud, klein of groot, dik of dun, een geschikte begeleiding voorzien.


Judoclub Oni Puurs heeft een sterke focus op jeugdwerking aangezien het onze jongeren zijn die de toekomst vormen van een levendige sport en een gezonde maatschappij: gezonde geesten in gezonde lichamen van jongs af aan. Deze focus uit zich in de gelegenheid om reeds vanaf 3 jaar oud te beginnen met judo in één van onze kleutergroepen. Echter, op latere leeftijd starten vormt geen enkele belemmering: onze club beschikt over een diverse groep (jong-)volwassenen die een Judo-opleiding op maat voorgeschoteld krijgt.


Tenslotte trachten we in onze club een open en familiale/vriendschappelijke sfeer te handhaven om onze jongeren een warme “Judo-familie” te kunnen aanbieden en onze volwassenen een open forum te verschaffen waar de liefde voor de sport centraal staat. In deze context organiseert onze club ook verschillende activiteiten, zoals een jaarlijks clubkampioenschap, sportdag, BBQ,... om onze leden en trainers dichter bij elkaar te brengen.